Pastís de xocolata vegà

17/05/2018
  • Aquesta recepta és una de les més populars a casa, als aniversaris o per qualsevol celebració. Fins i tot el pastís sense farcir és un bon esmorzar o berenar de cap de setmana.

  • Ingredients

  • (per a 6 persones)

    Per al pastís:

    150 g panela

    20 ml d’oli

    150g farina

    7g o una culleradeta de postres de llevat per a pastisseria

    125 ml de llet vegetal

    2 o 3 cullerades soperes de cacau en pols

    1 culleradeta de postres de farina de cigró

    1 pessic de sal.

     

    Per a farcir:

    150 g de xocolata vegana

    200ml de nata per a cuinar d’arròs

    Fruites al gust

    Sucre glaç o de llustre

  • Preparació

  • Elaboració del pastís

    Pre-escalfem el forn a 180º C.

    Untem el motlle, d’uns 20 cm, amb oli i farina per què el pastís no s’enganxi.

    En un bol gran hi posem l’oli, la llet vegetal, la farina de cigró i la panela; barregem fins que quedi una massa homogènia.

    En un bol petit posem la farina, el llevat i el cacau i barregem.

    Afegim la mescla del bol petit al gran i barregem fins que torni a quedar homogeni.

    Aboquem la massa al motlle i el posem al forn.

    Fornegem durant 25 – 30 minuts. Comprovem amb una brotxeta o un ganivet si la massa està cuita. Quant surtin nets podem treure el pastis del forn i el deixem refredar.

    Elaboració de la ganache de xocolata vegana

    En un bol al bany maria fonem la xocolata juntament amb la nata vegetal; anem removent i mesclant fins a obtenir una consistència homogènia i semblant a la crema.

    Deixem refredar una mica.

    Rentem i tallem la fruita.

    Tallem el pastís per la meitat i l’omplim amb la ganache i la fruita.

    A la part superior del pastís hi posem una capa fina de ganache i hi posem fruita per sobre.

    Empolvorem amb sucre glaç i servim.

    Es pot guardar a la nevera 3 o 4 dies.

    Esperem que us agradi!

Nonaina


comments powered by Disqus

cercar...

Últimes entrades

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per realitzar anàlisis d'ús i de mesurament de la nostra web. En continuar amb la navegació entenem que s'accepta la nostra política de cookies

Accepto