Un menú de Nadal vegà

19/12/2017
  • Ja arriba Nadal i els àpats familiars, pollastre rostit, canelons de carn, o brou amb carn d’olla son alguns dels plats tradicionals, però i si som vegans?  

    Si no mengem productes d’origen animal tenim alternatives, transformar el menú tradicional per adaptar-los al nostre estil de vida o bé crear un nou menú festiu.

  • Brou vegetal amb galets

  • Un brou vegetal amb pastanagues, col, patata, cigrons, porro, api, naps, xirivia, carabassa i julivert, que hagi bullit un parell d’hores, amb galets.

  • Pastis de bolets, verdures i pèsols

  • (recepta adaptada del llibre Delicias veganas de Toni Rodríguez)

    Per a 6 persones

    Massa

    400g de farina de blat, 200g margarina, 3 cullerades d’aigua freda, una culleradeta de sal i una de pebre.

    Barregem tots els ingredients en un bol fins a obtenir una massa homogènia, l’emboliquem amb paper film i la podem a la nevera mentre cuinem el guisat.

    Guisat

    200g xampinyons, 2 cebes, 2 grans d’all, 1 pebrot verd, 60g de farina de blat de moro i 60 ml d’aigua, oli d’oliva, sal, pebre i espècies al gust.

    Tallem els alls a rodanxes i els bolets i les verdures a trossets petitons. Bullim els pèsols. En una paella saltegem els alls amb oli d’oliva un parell de minuts, hi afegim la ceba i la cuinem fins que comenci a ser translúcida, hi afegim els xampinyons i el pebrot, i cuinem durant uns minuts i hi afegim els pèsols. Hi posem sal, pebre i especies al gust, barregem bé i apaguem el foc.

    Barregem la farina de blat de moro amb l’aigua i ho barregem al guisat.

    Posem el guisat en un motlle de ceràmica.

    Amb la massa ben estirada creem una tapa per al guisat. La punxem bé amb una forquilla perquè no s’infli. La pintem amb oli i ho posem al forn a 180ºC fins que es posi rossa.

  • Per acompanyar Patates gratinades

  • (recepta adaptada del llibre Delicias veganas de Toni Rodríguez)

    Per a 6 persones

    500g patates, una coliflor blanca, 2 cebes, 1 gra d’all, 250ml nata vegetal ( o bé beixamel vegetal), sal, pebre, oli d’oliva i formatge rallat d’ametlla (opcional).

    Tallem la coliflor en trossos petits i la bullim 3 minuts. Reservem.

     Pelem i tallem a rodanxes primes les patates, les cebes i l’all. I ho barregem en un bol, hi afegim sal i pebre al gust.

    En un motlle per a forn hi podem la coliflor al fons, hi afegim la nata vegetal, a sobre hi posem les patates amb la ceba i l’all. Hi afegim més nata, i una mica d’oli d’oliva.

    Tapem el motlle, amb paper d’alumini o amb una tapa, i fornegem durant 30 minuts a 180ºC

    Un cop fora del forn podem afegir-hi formatge d’ametlles per sobre.

  • Per postres, pastís de pera

  • (recepta adaptada del llibre Delicias veganas de Toni Rodríguez)

    Per a 6 persones

    150g farina de blat, 100g panela per la massa, una culleradeta de llevat de pastisseria, un pessic de sal, 30g farina de blat de moro, 80g d’oli d’oliva, 140ml de llet vegetal, 4 peres grans, 150g panela per les peres i una culleradeta d’agar-agar.

    En un bol barregem la farina de blat, la panela, el llevat, la sal i la farina de blat de moro. Hi afegim l’oli i la llet vegetal, barregem fins a obtenir una massa homogènia.

    En un motlle untat amb oli i farina, hi posem la massa i fornegem a 170ºC fins que estigui cuit. Reservem.

    Pelem, tallem i bullim les peres amb una mica d’aigua, un cop toves, afegim la panela i triturem més o menys fi, segons el gust. Amb una mica d’aigua diluïm d’agar-agar i ho afegim a les peres, barregem molt bé i ho posem al foc sense deixar de remenar fins que arrenqui el bull. Un cop arrenqui el bull deixem bullir mig minut remenant i ho afegim al motlle sobre el pastís.

    Ho posem a la nevera que reposi durant un mínim de 2 hores.             

     

    Esperem que us agradi!

Nonaina


comments powered by Disqus

cercar...

Últimes entrades

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per realitzar anàlisis d'ús i de mesurament de la nostra web. En continuar amb la navegació entenem que s'accepta la nostra política de cookies

Accepto