Select Page

Aquesta recepta és una de les més populars a casa, als aniversaris o per qualsevol celebració. Fins i tot el pastís sense farcir és un bon esmorzar o berenar de cap de setmana.

Ingredients

(per a 6 persones)

Per al pastís:

150 g panela

20 ml d’oli

150g farina

7g o una culleradeta de postres de llevat per a pastisseria

125 ml de llet vegetal

2 o 3 cullerades soperes de cacau en pols

1 culleradeta de postres de farina de cigró

1 pessic de sal.

 

Per a farcir:

150 g de xocolata vegana

200ml de nata per a cuinar d’arròs

Fruites al gust

Sucre glaç o de llustre

 

Preparació

Elaboració del pastís

Pre-escalfem el forn a 180º C.

Untem el motlle, d’uns 20 cm, amb oli i farina per què el pastís no s’enganxi.

En un bol gran hi posem l’oli, la llet vegetal, la farina de cigró i la panela; barregem fins que quedi una massa homogènia.

En un bol petit posem la farina, el llevat i el cacau i barregem.

Afegim la mescla del bol petit al gran i barregem fins que torni a quedar homogeni.

Aboquem la massa al motlle i el posem al forn.

Fornegem durant 25 – 30 minuts. Comprovem amb una brotxeta o un ganivet si la massa està cuita. Quant surtin nets podem treure el pastis del forn i el deixem refredar.

Elaboració de la ganache de xocolata vegana

En un bol al bany maria fonem la xocolata juntament amb la nata vegetal; anem removent i mesclant fins a obtenir una consistència homogènia i semblant a la crema.

Deixem refredar una mica.

Rentem i tallem la fruita.

Tallem el pastís per la meitat i l’omplim amb la ganache i la fruita.

A la part superior del pastís hi posem una capa fina de ganache i hi posem fruita per sobre.

Empolvorem amb sucre glaç i servim.

Es pot guardar a la nevera 3 o 4 dies.

Esperem que us agradi!