Select Page

La copa menstrual és una alternativa ecològica i saludable als tampons i compreses d’usar i llençar. Us volem presentar 16 de les raons per les quals cada dia hi ha més dones que la usen.

És ecològica

Una sola copa és utilitzada durant anys, i això comporta un estalvi en tampons i compreses d’un sol ús, que d’altra manera serien llençats als abocadors.

Té una vida útil llarga

Una copa pot ser utilitzada durant 10 anys de forma segura sempre que no es trenqui.

És pràctica

Amb la copa menstrual no necessites cap més producte, no has de portar recanvis a sobre, ni patir perquè et quedis sense en un mal moment.

Estalvi econòmic

Una copa menstrual val aproximadament 30€ i té una vida útil de fins a 10 anys, per tant és molt més barata que els tampons i compreses d’un sol ús per a cada menstruació.

És fàcil de fer servir

Amb una mica de pràctica és fàcil de col·locar, com un tampó, es plega i s’introdueix. També és fàcil de treure, buidar i rentar.

No té químics

Les copes menstruals estan fetes de silicona mèdica, que és segura per a la salut, no porta blanquejants, perfums, ni cap altre producte que pugui irritar la vagina.

Una copa per tots els dies de la regla.

Les talles de la copa menstruals tenen a veure amb les condicions físiques de les usuàries, per exemple l’edat o si ha tingut parts vaginals, i no amb la quantitat de flux. A més, al recollir el flux menstrual i no absorbir-lo no resseca la mucosa vaginal i per tant no és necessari canviar de copa per als diferents dies i els diferents fluxos durant el cicle. Es pot portar la mateixa cada dia de la regla tranquil·lament, només variant la freqüència del buidat.

També a la nit

La copa és perfectament segura per a dormir, no es mou i no irrita.

Té menys pèrdues

Quant la copa esta ben col·locada es fa el buit i això prevé les pèrdues. Al no ser absorbent, com els tampons, no pot saturar-se com passa amb aquests i vessar.

Té més capacitat

Un tampó mitjà té una capacitat absorbent d’entre 6 i 9 grams de menstruació, el canvi les copes tenen una capacitat de cap a 30 grams, per tant no cal canviar-la tant sovint.

Es pot portar més temps

La copa menstrual es pot dur posada fins a 12 hores, i no 8 com els tampons i les compreses.

No fa pudor

Amb la copa menstrual la sang no entra en contacte amb l’aire, i per tant les bactèries, responsables de la mala olor, no proliferen, evitant les olors. Per altra banda, tampoc porta cap perfum que pugui produir males olors, com passa amb les compreses.

És còmoda

La copa menstrual, si esta correctament col·locada, és molt còmoda, no es nota que la dus posada. Si ens molesta pot ser degut a una mala col·locació, una talla inadequada o a que no hem tallat prou el palet que en sobresurt.

És hipoalergènica

Les copes, com ja hem dit, estan fetes de silicona mèdica, utilitzada en instrumental mèdic i que assegura que no produeix al·lèrgies.

Menor incidència del Síndrome del Xoc Tòxic

El SXT es produeix per la proliferació de l’streptococus aureus, un bacteri que tenim de forma natural a la pell i que també causa els voltadits i els mussols. Perquè aquests bacteris proliferin de manera anormal hi ha d’haver un desequilibri en la flora vaginal. La copa menstrual respecta la flora vaginal, al mateix temps que és delicada amb la mucosa, prevenint microagressions a la pell, els desequilibris i la proliferació de bactèries.

Evita la sequedat, el picor i les infeccions vaginals

Com ja hem dit, la majoria d’irritacions i infeccions es produeixen per els desequilibris de la flora vaginal, i els tampons, a part d’absorbir la sang menstrual, també absorbeixen la lubricació, humitat i hidratació naturals del nostre cos, produint sequedat i picor. Amb la copa prevenim aquest desequilibri i la sequedat ja que no és un mètode absorbent sinó de recollida del flux menstrual.