Select Page

Ara que els nens i nenes tenen vacances, que fa bon temps i els dies són llargs podem aprofitar les tardes, els caps de setmana o les vacances dels grans per a fer activitats divertides.

En aquest article us volem proposar set activitats per a fer tots junts.

 

Manualitats

Una de les activitats més divertides són les manualitats, crear amb les nostres mans ajuda als infants a desenvolupar una gran quantitat d’habilitats, des de les motrius a les de planificació. Segons l’edat dels nostres fills podem optar per a presentar-los activitats com, per exemple, pintar pedretes, decorar una caixa de cartró o fer un collage, o projectes més elaborats i autònoms.

Aquesta activitat és bona per a explicar com es construeixen i produeixen les coses, aprendre sobre el reciclatge i la reutilització, i fomentar la creativitat i la confiança en els més petits.

 

Passejades a la muntanya

La natura és un entorn ideal perquè els nens i nenes explorin i descobreixin una pila de coses, des d’insectes a plantes o formacions rocoses. Hi ha molts parcs naturals per explorar i les diputacions cada any publiquen guies de rutes i espais per a visitar, n’hi ha de molt recomanables, com la de rutes de llegendes i rondalles de la Diputació de Barcelona (parcs.diba.cat/rutes-i-llegendes).

 

Quadern botànic

Aquesta època de l’any totes les plantes floreixen, tenen fruits i estan d’allò més vives, per això és una bona idea fer un quadern botànic, recollint fulles, flors i fruits i després fer-ne un dibuix de la planta o l’arbre, de les seves parts i buscant el nom i tota la informació que volem.

És una activitat per totes les edats, adaptada a les capacitats de cada nen, que els permetrà descobrir la natura i ens permetrà als pares tractar temes com la conservació de l’entorn, l’ecologia, la importància de les plantes i els animals,…

 

Fundacions i altres associacions

Una altra bona activitat és la de visitar diferents associacions i fundacions que ajudaran als més petits a conèixer diverses activitats i projectes. Una fundació molt interessant és la Fundació Mona, un centre de recuperació de primats, que proposa una visita per a famílies (http://fundacionmona.org/visitanos/visita-ximpatica/) on els nens i nenes aprendran que els animals són essers vius i perquè els animals salvatges no són mascotes.

Aquestes activitats en fundacions i associacions fomenten la solidaritat, la col·laboració i ens permeten treballar temes que interessin als més petits des d’una visió més pràctica.

 

Festes majors i altres activitats de carrer

Durant l’estiu gairebé tots els pobles de Catalunya celebren les seves festes majors i omplen els carrers d’activitats per a tota la família, concerts, animació infantil, manualitats, teatre, jocs, … Les activitats acostumen a ser gratuïtes i molt variades, i són un bon recurs per als caps de setmana d’estiu.

 

Museus

Una altra activitat molt divertida i que permet als més petits descobrir un munt de coses és visitar museus. N’hi ha per tots els gustos, d’història (http://www.mhcat.cat/), d’art (http://www.macba.cat/), de dinosaures (http://www.parc-cretaci.com/), de la xocolata (http://www.museuxocolata.cat/),…

A gairebé tots els museus organitzen visites i activitats guiades i per a tota la família, en les que podem descobrir amb què jugaven els nostres avis(http://www.mjc.cat/), com es fa el paper (http://www.mmp-capellades.net/) o com vivien els romans(http://www.mac.cat/Seus/Empuries).

 

Platja

Per últim, no podia faltar l’activitat estrella de l’estiu, anar a la platja. A les diferents platges de Catalunya podem banyar-nos, fer castells de sorra, jugar a pales o a pilota, explorar les roques, trobar crancs i peixets, buscar petxines, veure postes de Sol, etcètera.