Select Page

Els recent nascuts tenen la pell més sensible que els adults i per aquest motiu vigilem què hi entra en contacte. Aquesta sensibilitat ha portat a la industria a inventar sabons, detergents, cremes, etcètera, especials per a nadons.

Però alguns nadons tenen una sensibilitat més gran i no en tenen prou amb que vigilem i utilitzem aquest productes “per a nadons”;  necessiten unes cures i uns productes que respectin aquesta sensibilitat.

A vegades, creiem que com més “de farmàcia”, i “més pensada per la seva pell” millor els anirà, però no sempre és el cas. Molts productes per a nadons porten fragàncies, suavitzants, i altres químics que poden irritar.

Per aquest motiu, hi ha un gran nombre d’alternatives ecològiques que poden ajudar a tenir cura i a respectar la sensibilitat de la pell dels nostres petits.

Bolquers de tela

Els bolquers d’un sol ús contenen polímers super-absorbents, fragàncies i plàstics. Aquests productes poden ser irritants, i juntament amb la humitat i la falta de transpiració, no són la millor solució per als nadons amb pells altament sensibles.

Els bolquers de tela són una alternativa als d’un sol ús, fets de materials naturals, com el cotó o el bambú, són naturalment respectuosos amb la pell i tenen una major transpiració. Aquests bolquers poden ser utilitzats en exclusiva o combinats amb els d’un sol ús, per a permetre que la pell descansi i es recuperi.

Nous de rentat

Les nous de rentat són el fruit de l’arbre del sabó i contenen saponina, una substància que renta la roba.

Al rentar la roba amb nous de rentat o amb el sabó líquid elaborat amb aquestes, evites l’ús de suavitzants, blanquejants òptics, fragàncies i altres químics que poden causar reaccions irritants a les pells més sensibles. Al ser una substància natural i respectuosa amb la pell, que no deixa residus a la roba, és la millor opció per a la roba de tota la família i en especial la dels més petits.

Fibra de blat de moro o d’arròs

El plàstic pot desprendre partícules al menjar, o a les begudes, que no són el millor per a la salut dels nostres fills, per això les vaixelles i joguines de fibres de blat de moro o d’arròs són una opció més segura.

Aquest material es fabrica amb les pellofes de l’arròs o del blat de moro i són totalment biodegradables i segures per als nostres fills.

Joguines de fusta

Les joguines de fusta també són més segures que les de plàstic, ja que no contenen químics irritants ni deixen partícules tòxiques al ser mossegades. Si a més aquesta fusta té el certificat PEFC, estarem contribuint a tenir una industria fustera més responsable i sostenible.

Teixits amb certificats GOTS

Els teixits amb certificats GOTS contenen un mínim del 70% de fibres orgàniques i tots els químics que utilitzen en la fabricació han de complir uns estàndards de respecte al medi ambient i de toxicitat. Això representa que aquests teixits, que estan en contacte amb la pell sensible dels nostres fills, no contenen químics irritants.

Per a totes aquelles persones amb pells sensibles aquestes recomanacions poden ser útils per evitar irritacions o l’empitjorament de les seves condicions dèrmiques.