Select Page

En aquesta sèrie de posts desmentirem alguns mites molt estesos sobre temes com el porteig, els bolquers de tela, la lactància materna, la copa menstrual o l’ecologia, entre d’altres.

En aquest primer article parlarem de l’aparent o suposat dilema entre cotxet o portanadons, ja que sembla que hagis d’escollir i que, un cop feta la tria, ja no necessitaràs ni faràs servir el que no hagis escollit.

Els portanadons, ja siguin motxilles, fulards o “ajuda braços” poden ser utilitzats com a mètode únic de transportar els nostres fills o bé com a complement al cotxet, contràriament a la creença popular que situa aquestes mètodes de transport exclusivament com a complement del cotxet.

Els nostres fills, fins i tot els més acostumats a cotxet, a vegades necessiten estar en braços perquè estan cansats, espantats o esverats, i quan ja pesen una mica va bé tenir una ajuda per a que ens sigui més còmode. Per això recomanem els “ajuda braços” o portanadons lleugers ja que gairebé no pesen, ni ocupen espai, i es poden portar fàcilment al cotxet o a la bossa dels bolquers. També funcionen molt bé en aquella etapa on volen caminar sols però encara són petits i es cansen de seguida. A més de tot això, és interessant tenir en compte les vegades que ens demanen anar a coll y que en defugim perquè estem cansats o bé perquè ja pesen massa. En aquest casos, podem dir que els portanadons lleugers ens faciliten la feina

Els portanadons també poden anar molt bé aquells dies que anem a fires, mercats, i a qualsevol acte amb molta gent, ja que al portar els nens a coll anem més àgils i no ens exposem a que algú piqui amb el cotxet sense voler, els tiri una burilla, o qualsevol altra problemàtica que planteja el cotxet en aquestes situacions.

I no només fora de casa poden ser útils els portanadons. Per exemple, quan els nens són petits i tenen còlics, és útil posar-los en un portanadons, com un fulard, ja que la posició que adopten alleuja els còlics i descansen millor. També afavoreix la lactància materna al fomentar un contacte íntim entre la mare i el fill.

Un portanadons adequat a les nostres necessitats ens pot fer la vida més fàcil, tot i que tinguem cotxet.

Foto de James Wheeler.