• Nous de Rentat de Crianza Natural (1kg)

  Crianza Natural Ref. CN-08-001
  Les nous de rentat son una alternativa ecològica al detergent.
  Disponible
  16,69 € Unitat
 • Descripció

  Les nous de rentat són les fruites d’un arbre que creix a l’India i al Nepal, Sapindus Mukorosi, també anomenat l’arbre del sabó. En aquests països han estat utilitzades des de fa segles com a detergent. L’arbre del sabó pot medir fins a 15m d’alçada. Es cobreix de flors blanques al març/abril i les nous es recullen al setembre/octubre. Les nous madures són de color daurat. Després de la collita, s’assequen i es pelen. Les closques es separen i s’embalen en bosses de tela. Les closques contenen una substància molt preuada, la saponina, amb unes característiques detergents molt notables. La saponina es dissol en contacte amb l’aigua i actúa com a sabó natural. L’aspecte de les closques pot variar degut a que es tracta d’un producte natural: algunes vegades estàn atapeïdes i enganxoses, d’altres més soltes, a vegades més clares i d’altres més fosques. Totes les etapes d’aquestes nous (collita, selecció, assecat i desossat) es realitzen al nord de l’India.

   

  Com s’utilitza

  És molt simple. Es col·loquen de 5 a 8 meitats de closca en un saquet de cotó i s’introdueix amb la roba a la rentadora. Funcionarà millor si la rentadora no està plena “a reventar” (tal i com passa amb qualsevol altre detergent). S’encén la rentadora com és habitual, amb o sense pre-rentat. Es poden utilitzar les mateixes closques per varies rentades, de 2 a 3 vegades per a rentades de 30º-40º i d’1 a 2 vegades per rentades de 60º-90º. Pot aparèixer un vel gris a la roba blanca en algún momento. Per a solucionar-ho, es pot afegir un agent biològic per blanquejar (com el percarbonat). També es pot utilitzar aquesta sal per a les taques que es resisteixen. Aquest producte eliminarà també les taques molt resistents perquè conté oxigen actiu, sense perill per a la roba ni el medi ambient.

  No és necessari utilitzar suavitzant perquè la roba ja quedarà suau. El perfum de la roba rentada és completament natural. Però si es vol perfumar la roba o els bolquers, es poden afegir unes gotes d’essència de lavanda o de cítrics al saquet de cotó o al compartiment del suavitzant.

   

  Un altre ús per les nous, amb aigua freda

  Per fer servir les nous amb aigua freda, s’ha de fer una decocció de les closques noves, sense haver-les usat prèviament en rentats. Es posen les meitats de les closques (de 20 a 30 meitats per cada litre d’aigua) en aigua bullint, baixem el foc durant 5 minuts per després deixar-ho refredar. S’obté un sabó líquid concentrat però no agressiu que es pot posar directament al calaixet de detergent de la rentadora.

  Avantatges:

  • 100% natural. És un producte vegetal, que renta la roba en profunditat i la deixa suau al tacte sense necessitat d’afegir res més.
  • Protegeix els teixits. No és agressiu per la roba, ni per la seda ni per la llana. Les teles mantindràn els seus colors. Son excel·lents per cuidar les samarretes de colors o impreses.
  • Hipoalergènic. Especialment aconsellable en cas d’alergies, problemes de pell i, evidentment, per rentar bolquers i roba de nadó.
  • Molt econòmic. L’ús d’aquestes nous suposa un gran estalvi en sabons, detergents i suavitzants: una sola bossa d’1kg conté nous suficients per fer 2 ó 3 rentats setmanals durant un any (en teoria). La realitat, en aquest cas, és encara molt millor, ja que per la nostra pròpia experiència, 1kg de nous ens està durant cap a 2 anys rentant roba de 2 adults, 1 nen en edat d’embrutar-se molt i sovint (4-6 anys), i un nadó, posant un mínim de 5-6 rentadores setmanals.
  • Respecta el medi ambient: no hi haurà més productes químics provinents del rentat de la teva roba als tancs sèptics.
  • Sostenible. És una matèria primera natural, 100% biodegradable i renovable.

   

  Les nous vénen en un pràctic sac de cotó amb el logotip de Criança Natural (el nostre proveïdor), que més tard es pot reutilitzar. Inclou una petita bossa de cotó per posar les nous a la rentadora.

   

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per realitzar anàlisis d'ús i de mesurament de la nostra web. En continuar amb la navegació entenem que s'accepta la nostra política de cookies

Accepto