A tots ens agraden les galetes i els dolços, especialment als infants, però les galetes industrials estan plenes d’ingredients químics i innecessaris. Per això volem compartir una recepta senzilla i deliciosa de galetes que poden fer-se blanques, de llimona, amb trossets de xocolata, de xocolata, amb fruis secs, i molt més.
Ingredients:
½ tassa d’oli vegetal ( d’oliva o de coco queden molt bones)
1 tassa de panela o 2/3 tassa de xarop d’agave
2 i ½ tasses de farina
1 culleradeta de llevat de rebosteria
1 pessic de sal
½ tassa de llet vegetal
Opcional: ratlladura de taronja o llimona, cacau en pols, trossets de xocolata, fruits secs, vainilla,…
En un bol barrejar l’oli, la panela i la llet, si es vol afegir la ratlladura o la vainilla.
Barrejar i afegir la sal, la farina, el llevat i si es vol el cacau.
Barrejar fins a obtenir una massa homogènia.
En aquest punt es pot afegir els trossets de xocolata o els fruits secs i es torna a barrejar fins que estiguin ben repartits.
Es crea uns xurros gruixuts de massa i s’emboliquen amb paper de film o bé embolcalls reutilitzables i es poden al congelador mínim un parell d’hores, màxim 3 mesos.
Pre-escalfem el forn a 180ºC i traiem la massa del congelador.
Tallem la massa a llesques i les posem sobre una safata amb un paper de forn o una làmina de silicona per a forn reutilitzable.
Segons el gruix de les galetes necessiten entre 10 i 20 minuts de forn, quan estan rosses, al nostre gust, les traiem i les deixem refredar sense treure de la safata.
Conservar en un recipient tancat un cop fredes.
Esperem que us agradin!