Select Page

La lactància materna és l’alimentació natural dels nostres nadons, és la més sana per a la mare i els seus fills, i és molt més que alimentació, és intimitat, amor, seguretat, confiança,…

Però la lactància materna també és l’alimentació més ecològica per al medi ambient i per a la salut. Anem a veure per què.

La lactància materna no té envàs

La llet surt directament del pit, on s’origina, i prové del que mengem i del greix acumulat durant l’embaràs. De manera que no està en contacte amb plàstics i altres materials que poden alterar la composició de la llet o que poden desprendre partícules.

La lactància materna no consumeix energia ni recursos

Per la producció de qualsevol aliment existeix una despesa energètica i de recursos més o menys elevada. Si considerem la lactància materna com a producte alimentari, observem que només comporta una despesa de al voltant de 150 calories ingerides diàries, aproximadament un plàtan i mig. Al no necessitar cap envàs, biberó, ni altres complements no augmenta la seva despesa energètica i de recursos en elements no alimentaris innecessaris.

La lactància materna no genera residus

Ni envasos, ni restes alimentàries. El nadó extreu només la quantitat de llet que necessita directament del pit. En cas que la mare necessiti discs de lactància, en pot trobar de reutilitzables de cotó, amb una vida útil de molts anys i múltiples nadons.

La lactància materna no dona suport a grans grups industrials

La lactància materna no depèn d’empreses, industries ni maquinàries per a ser produïda, distribuïda o subministrada; només depèn de la disponibilitat de la mare i la gana del nadó.

Això implica que no necessiti envasos, transport, publicitat, etcètera, que generarien uns residus i una despesa energètica innecessaris.

La lactància materna no malmet el medi ambient

És una alimentació neta i sostenible per al medi ambient perquè no genera residus, ni utilitza energia o recursos, ni necessita màquines ni industries.

La lactància materna no participa de l’explotació animal

La lactància materna no necessita de productes procedents de l’explotació animal sinó que és un producte natural que generem les dones específicament per als nostres nadons.

La lactància materna entrena el paladar dels nostres nadons i assenta les bases d’una bona alimentació.

Els nadons es troben exposats als gustos del menjar de la mare a través de la llet, fet que els permet conèixer i acostumar-se a una alimentació saludable i variada.

La lactància materna comporta una autoregulació de la gana que ajuda als nadons a saber quan estan saciats, ajudant a evitar el sobrepès en la seva vida adulta.

Imatge de Luiza Braun