Select Page

Cada vegada hi ha més gent que compra roba en botigues de segona mà, i és que aquesta decisió de compra conscient comporta molts avantatges.

Estalvies diners

El més evident dels avantatges de comprar roba de segona mà és el seu preu. Com que ja ha estat estrenada, o fins i tot si encara té les etiquetes de la botiga original, el seu preu és inferior al de la peça en una altra botiga. Així que comprar roba usada ajuda a estalviar.

Evites contribuir al fast fashion

Les grans cadenes de roba, barates i de mala qualitat, que composen l’anomenat fast fashion contribueixen a la contaminació i a l’explotació de persones. Al comprar roba de segona mà deixes de donar diners a aquest tipus de negoci.

Pots crear el teu estil fora de les tendències de moda

Al comprar en botigues de segona mà tens a l’abast peces de roba de totes temporades i èpoques. D’aquesta manera pots trobar peces úniques, estils nous i fugir de les tendències per a crear un aspecte propi i personal.

Contribueixes a una bona causa

Moltes botigues de segona mà són el mitjà de finançament de moltes organitzacions sense ànim de lucre, així que quan els compres roba estàs finançant la seva causa i ajudant a difondre i a trobar solucions a problemes socials o ambientals.

Evites la contaminació i els residus de la fabricació de roba nova

Cada peça requereix recursos materials, humans i energètics, i produeix uns residus al ser fabricada. Com que la roba de segona mà ja ha estat fabricada i usada, al donar-li una vida útil més llarga evitem la fabricació de noves peces de roba.

Dones una nova vida a la roba usada

La majoria de botigues de segona mà son botigues petites o lligades a organitzacions sense ànim de lucre, que adquireixen les peces o bé comprant a particulars o bé per donatius. D’aquesta manera totes les peces que haurien acabat als abocadors tenen una nova oportunitat.