Select Page

Consells per a fomentar la lectura

Que ens vegin llegint

Els nens i nenes aprenen per imitació, tot allò que els adults al seu voltant fem és la base de la construcció de la seva normalitat, per tant els pares i mares hem de donar exemple amb la lectura.

Si nosaltres gaudim dels llibres, els utilitzem com a font de coneixement i els respectem i valorem, els nostres fills faran el mateix.

Posa els llibres al seu abast

Tenir a casa una petita biblioteca de llibres adaptats a la seva edat i gustos al seu abast és una bona manera que els nens i nenes es familiaritzin amb els llibres, els utilitzin, els incorporin al seu joc i al seu dia a dia.

Utilitza els llibres

Quan els nens i nenes tenen un dubte, quan els interessa un tema o han de realitzar una recerca per l’escola és un bon moment per ensenyar-los el valor dels llibres com a font de coneixement. Un viatge a la biblioteca o a la llibreria és la solució.

Que llegeixin ells

Anima’ls a llegir totes aquelles informacions que necessitem al nostre dia a dia. Per exemple deixem que els nens i nenes amb al·lèrgies llegeixin els ingredients dels aliments que comprem per comprovar que ho poden menjar, deixem que llegeixin els horaris del museu, del cinema, les notes de l’escola, i qualsevol altra cosa.

Llegir (i escriure) forma part del joc

Jugueu a fer un restaurant, s’ha d’escriure i llegir la carta per a escollir què menjarem; som uns bombers a punt d’anar a apagar el foc, hem de llegir l’adreça i localitzar-la al mapa per a poder-hi arribar; som exploradors en la profunditat de la selva, necessitem un llibre d’animals i plantes per a poder-les identificar.

Excursions a la biblioteca

La biblioteca ens proporciona infinitat de llibres interessants per a totes les edats i als nens i nenes els agrada molt remenar entre la quantitat de llibres que hi ha. A més, ens podem endur els que més ens agraden a casa!

Com que els llibres son de tots i els altres també els han de llegir desprès, és una bona oportunitat per a ensenyar-los a respectar els llibres i fomentar la consciència sobre les nostres accions.

Preparem-nos per als grans esdeveniments llegint

Arriba Nadal, aquest cap de setmana anirem al bosc, em cauen les dents, començo a deixar els bolquers, hem de preparar un dinar familiar,… qualsevol ocasió és bona per a fer una recerca temàtica a casa, o a la biblioteca i obtenir la informació que necessitem i satisfer la nostra curiositat.

Feliç lectura!