Select Page

Kit per a minimitzar els nostres residus al carrer.

A casa és senzill controlar els residus que generem, podem fer servir reutilitzables o comprar productes no envasats; però quan som fora ens trobem amb una gran quantitat de productes d’un sol ús, generalment de plàstic.

Aquest petit kit que us proposem pot ajudar-vos a reduir aquests residus.

Ampolla reutilitzable d’aigua

Les ampolles d’aigua són una de les principals font de residus que generem fora de casa, i per evitar-ho podem portar una ampolla reutilitzable, de metall o vidre.

 

Una (o varies) bosses de tela

Quan sortim de casa i anem a comprar, ja duem bosses per tot allò que necessitarem; però quan anem a passejar o a berenar amb els amics ens podem trobar que una bossa ens estalvia molts residus.  Una compra imprevista o com a embolcall del pa o la fruita del berenar són algunes de les situacions en les que una bossa ens és útil.

 

Coberts reutilitzables

En molts llocs de menjar ràpid, gelateries, fruiteries i fins i tot restaurants i cafeteries ofereixen coberts de plàstic d’un sol ús. Per això us proposem portar un joc de coberts reutilitzables. N’hi ha de molts materials, de metall, de bambú o de fibra d’arròs; hi ha sporks, jocs de coberts per a anar de campaments, lleugers kits de fusta o bambú, coberteries infantils, etcètera, que es poden adaptar a les necessitats de la vostra família.

 

Tovallons de roba

Com amb els coberts de plàstic, els tovallons de paper es troben a gairebé tot arreu, i tot i que són compostables i biodegradables, segueixen necessitant uns recursos per a ser produïts i generant una gran quantitat de residus. Molts productes compostables acaben en abocadors on, degut a les condicions, no es degraden. Per aquest motiu és millor utilitzar tovallons de tela.

 

Canya reutilitzable

Quan comprem un suc, un refresc, o quan els nostres fills són petits, una canya reutilitzable ens és molt útil. Hi ha canyes reutilitzables de metall, de vidre, de bambú o altres fibres vegetals, que son lleugeres, fàcils de netejar i ens estalvien generar residus innecessaris.

 

Mocadors de tela

Quan estem refredats o amb nens petits que sempre s’embruten, els mocadors de tela poden substituir els de paper i les tovalloletes. Son més agradables al tacte i no generen residus.

 

Got

Si ens agrada veure cafè, té o sucs per endur sabem que sempre es serveixen en envasos plàstics. Aquests envasos poden despendre partícules a la nostra beguda i tarden més de 500 anys en degradar-se. Per això us proposem que porteu un got, n’hi ha amb tapes hermètiques, o per a begudes calentes, per a poder assaborir la vostra beguda sense generar residus.

 

Carmanyola

Per al menjar per emportar, per les sobres del dinar, o per a comprar a granel, una carmanyola pot ser molt útil i ens estalvia utilitzar envasos plàstics d’un sol ús.

Millor si la carmanyola és de vidre, de metall o de fibres vegetals com les d’arròs.

 

Menjar

Si tenim previst ser fora moltes hores, o sabem que tindrem gana, una bona manera de reduir residus i menjar sa és portar-nos de casa algun aliment en una carmanyola o embolicat amb una bossa de tela. Els millor menjars per aquestes situacions son fruita, fruits secs, galetes o un entrepà.

 

Per últim, no cal que comprem totes les peces d’aquest kit, algunes poden ser reutilitzades del que ja tenim a casa com utilitzar pots de vidre de les conserves com a gots i carmanyoles.