Select Page

Si hem optat per a utilitzar bolquers de tela per tal de no exposar als nostres fills als químics dels bolquers de plàstic, hem de plantejar-nos si volem utilitzar tovalloletes de tela o bé de les d’un sol ús.

Les tovalloletes d’un sol ús, segons la marca, tenen més o menys blanquejants, fragàncies, i químics, que passen a la pell dels nostres nadons. La revista Opcions en té una comparativa per tal d’ajudar als pares a escollir-les.

Però, si no volem que els nostres fills estiguin en contacte amb aquests químics, podem utilitzar tovalloletes de tela. Les tovalloletes de tela són peces de tela, d’una mida còmode per a netejar el culet dels nostres nadons, que es poden utilitzar en sec o bé molles per al canvi de bolquers i desprès es renten a la rentadora juntament amb els bolquers de tela.

En general, en cada canvi de bolquers podem utilitzar entre 1 i 3 tovalloletes, i com que s’assequen molt ràpid, amb unes 25 o 30 en tindrem prou. Hi ha marques comercials que en produeixen, també n’hi ha d’artesanals o bé podem fer-les nosaltres mateixos, amb una tela absorbent i suau, millor de fibres naturals com el cotó i el bambú. El bambú té propietats antibacterianes i antifúngiques, que ajuden a mantenir-les desinfectades.

A l’hora d’utilitzar-les podem fer servir una palangana amb aigua, o bé una ampolleta d’esprai per a mullar-les. També podem crear una solució per a tovalloletes, amb una mica de sabó per a nadons o bé amb olis essencials.

Solució per a tovalloletes:

  • 500ml d’aigua
  • 1 culleradeta de sabó
  • 3 gotetes d’oli essencial d’arbre del te

Es posa en una ampolla i es barreja bé.

Si voleu saber-ne més dels bolquers de tela, hem escrit més articles.