Select Page

La muda de recanvi, els bolquers, les tovalloletes, una joguina per si cal, l’aigua, alguna cosa de menjar, mocadors pels mocs, el portanadons i el nadó, ja ho tenim tot per sortir a passejar!

Quan hem de sortir de casa amb un nadó, sobretot a l’inici i si és el primer, tenim molts dubtes sobre què i quantes coses necessitarem endur-nos. I si hi afegim els bolquers de tela, pot semblar que necessitem una maleta per a poder portar-ho tot, però és més senzill i pràctic del que sembla.

Per començar, abans de sortir de casa, hem de pensar quantes hores serem fora, si hi haurà canviador i lavabo o estarem a l’aire lliure. Com més hores passem fora de casa i com més petit sigui un nadó, més bolquers en hem d’endur. Per exemple un nadó recent nascut, en tot un matí, podem arribar a necessitar entre 5 i 6 bolquers, per tant ho hem de tenir en compte; en canvi un nen de 2 anys, per una tarda al parc només amb un ja en tindríem prou.

Una altra consideració és com el netejarem, utilitzem tovalloletes de tela o d’un sol ús? Si utilitzem tovalloletes d’un sol ús necessitem assegurar-nos que tenim unes escombraries per a llençar-ho, no es poden llençar al vàter ni a la natura (per molt biodegradables que ens assegurin que són).

Amb les tovalloletes de tela ens assegurem que podem rentar-lo allà on siguem, però segurament necessitarem que estiguin humides. Per això tenim dues opcions, portar aigua, o una solució per a rentar, en una ampolla o en un esprai; o bé portar les tovalloletes ja humides en una carmanyola estanca.  Jo recomano portar més tovalloletes de les que ens semblin que necessitarem i anar ajustant a mesura que el nadó creixi.

Per a canviar el nadó ens farà falta un canviador, ja que volem estirar-lo sobre una superfície neta i no sempre la trobem. Els canviadors reutilitzables de tela, en lloc dels d’un sol ús, són millors per al medi ambient i ens permeten portar menys coses.

Per últim, un cop canviat el bolquer, necessitem una bossa impermeable per a poder guardar-lo fins que arribem a casa, i que no ens taqui totes les altres coses de la bossa o que faci pudor. Hi ha famílies que opten per a utilitzar bosses de plàstic, tipus les del supermercat, però no és recomanable, degut a que no són impermeables i poden tenir fugues. A més, les bosses reutilitzables impermeables es poden rentar a la rentadora juntament amb els bolquers, s’assequen ràpid i són millors per al medi ambient. Hi ha diferents mides de bosses impermeables, de grans i de més petites. A vegades una bossa petita per a cada bolquer individual és pràctic si posem bolquers a la bossa per a diferents dies o viatges, i en canvi una bossa gran pot ser útil si hem de passar moltes hores fora.

Cada família troba el sistema per a canviar nadons fora de casa, i mentre us serveixi, tots són vàlids, aquestes només són unes recomanacions generals.