Select Page

Quan els que tenim nadons marxem una nit fora de casa sabem que una de les coses imprescindibles per a posar a la maleta són els bolquers i si utilitzem bolquers de tela hem de ser més previsors.

Si només estarem fora un o dos dies no hi ha massa problema, ens enduem uns quants bolquers i deixem els altres, ben nets i assecant-se, a casa. Però i si marxem més dies?

Hi ha famílies que opten per a utilitzar bolquers d’un sol ús durant aquests dies, n’hi que prefereixen portar un parell de bolquers per a cada nit i utilitzar els d’un sol ús durant el dia.

També n’hi ha que optem per a utilitzar exclusivament els bolquers de tela, i això implica una preparació diferent en aquest cas, ja que hem de tenir en compte que haurem de rentar els bolquers.

Segons l’allotjament que escollim ho tindrem més senzill o menys. En un apartament, un càmping, un alberg o un hotel amb rentadora o servei de rentat de roba serà fàcil. Si tenen servei de rentat només hem d’assegurar-nos que renten bolquers de tela i que utilitzaran el nostre detergent, per evitar que es malmetin els bolquers.

Si al nostre allotjament no hi ha rentadora tenim dues solucions, la primera és rentar els bolquers a mà a la pica del lavabo o a la banyera, i la segona és comprovar si al poble o ciutat a la qual anem hi ha algun establiment d’autorentat de roba. En aquests establiments podem rentar els bolquers amb el nostre detergent i amb el programa que utilitzem normalment amb un cost poc elevat.

En tots els casos, per a poder emmagatzemar i rentar els bolquers necessitarem unes quantes coses:

  • Bossa impermeable per a emmagatzemar els bolquers bruts, pot ser una reutilitzable o bé una de plàstic, o de les escombraries. Jo recomano portar-ne un parell per si amb una no en tinguéssim prou o si es fes malbé.
  • El nostre detergent, en el meu cas jo utilitzo nous de rentat i amb una bosseta, l’oli essencial de l’arbre del te i una mica de blanquejant ecològic en una caixeta ja en tinc per a tots els rentats que pugui fer, però si utilitzeu detergent líquid, recomano portar-ne més o menys el que utilitzareu, potser per una rentada més de la que preveieu, en lloc de tota l’ampolla.
  • Un estenedor plegable o una corda resistent per a estendre els bolquers. Tot i que els absorbents interiors es poden posar a l’assecadora ( no és el més recomanable), les cobertes impermeables no s’hi poden posar i necessitareu estendre-les per assecar-se. Jo recomano portar la cordeta si us hi heu d’estar pocs dies, ja que ocupa poc espai.
  • Una bossa gran o maleta per a transportar-ho.

 

Viatjar i utilitzar els bolquers de tela és possible, pràctic, senzill i ens ajuda a cuidar de la pell dels nostres nadons i del medi ambient durant les vacances.