Select Page

Xerrades

Al llarg dels anys, a través de la meva experiència vital i de la recerca i la documentació, he anat adquirint coneixements sobre consum conscient, joc i joguines, educació i sostenibilitat. Aquests coneixements han canviat la meva manera de viure i d’entendre la criança i l’educació dels meus fills.

Nonaina neix amb la voluntat de divulgar i compartir aquestes experiències i aquests coneixements. Per aquest motiu he creat unes xerrades i tallers, orientades tant a adults com a canalla, que volen apropar els valors de transformació que impregnen les pràctiques
quotidianes del joc, de la criança i del consum.

Com educar en el Consum Conscient

El consum conscient és un moviment que treballa per l’economia circular, la reutilització, i el consum responsable, per aconseguir revertir el consumisme desenfrenat i les conseqüències socials i mediambientals d’aquest. En aquest canvi, l’educació dels nostres infants hi té un paper clau, per això en aquesta xerrada volem proposar-vos estratègies i activitats per a educar en un consum responsable.

Criança residu zero 

Com criar els nostres fills d’una forma més sostenible. Voleu una criança més sostenible però no sabeu per on començar? No teniu clar què podeu canviar per a ser més respectuosos amb l’entorn i amb el vostre nadó? En aquesta xerrada tractarem temes pràctics com quins bolquers són millors pel medi ambient o com evitar el malbaratament en l’alimentació dels nostres fills, i estratègies per evitar acumular regals, mostres i altres productes innecessaris i d’un sol ús.

Joguines per un món millor

El joc és la forma d’aprenentatge principal dels infants, mentre juguen adquireixen i practiquen habilitats i coneixements físics, intel·lectuals, socials i personals que van configurant la seva personalitat i els seus gustos. A través del joc i les joguines transmetem valors, actituds i eleccions que els influiran en la construcció de la seva persona, i en aquesta xerrada tractarem quins valors es transmeten i de quina manera, per ajudar als adults a repensar les joguines com a eines de transformació social.

Minimalisme i infants

El Minimalisme és una tendència a replantejar-nos el nombre de coses que tenim i les necessitats que cobreixen. En recents estudis del Regne Unit han demostrar que els infants tenen més de 130 joguines i no juguen ni amb 20 d’aquestes, per aquest motiu en aquesta xerrada volem fer una aproximació minimalista a la criança, desterrant tòpics i reflexionant sobre les necessitats reals dels infants i les seves famílies.

Com escollir una bona joguinas

Escollir una joguina pot ser difícil i si volem que sigui una bona joguina encara més. En aquesta xerrada volem donar-vos pistes per a trobar una joguina que estigui en consonància amb els vostres valors i que encoratgi la  maginació, la construcció de la seva personalitat i la diversió dels infants.

Contes per transformar el món

El valor educatiu dels contes per a explicar la realitat, transmetre valors i ajudar als infants a reflexionar sobre diferents temes permet, a través de dues històries, treballar el respecte al medi ambient i les condicions laborals (pendent de confirmar). Aquests contes estan destinats a donar-los a conèixer realitats que no veiem al nostre dia a dia i a presentar-los alternatives i estratègies per a transformar el món.

Contes per un món més just

La coeducació i l’educació en igualtat són necessàries per construir una societat més justa per a totes les persones i nosaltres presentem una proposta de dos contes que trenquen estereotips i que ens ajudem a veure el valor de l’amistat i de ser un mateix.

Saps d’on surt? 

Taller de consum conscient amb nens i nenes. Els nens i nenes formen part de la societat de consum i com a tals és interessant presentar-los activitats i estratègies per a ajudar-los a prendre decisions. En aquest taller presentem 3 activitats perquè descobreixin quin és l’origen dels objectes que ens envolten i quin impacte té la seva producció i consum.

No ho llencis, fem-ne una joguina!

Taller de residu zero per a nens i nenes. Amb el reciclatge no n’hi ha prou, per aquest motiu hem plantejat un taller per a conèixer i treballar les 7 R de la sostenibilitat. A través d’un residu comú com pot ser un envàs treballarem alternatives de consum, coneixerem el cicle de les matèries i per acabar el reutilitzarem per a crear una joguina o una peça d’art.

Taller de peces soltes i mini mons.

En el joc, les peces soltes són materials que es poden moure, transportar, alinear, apilar, combinar, muntar i desmuntar en infinitat de possibilitats. Elements que permeten als infants desenvolupar la seva imaginació i crear els anomenats mini mons, mons per ser habitats, descoberts i jugats. En aquest taller coneixerem les peces soltes i descobrirem les seves possibilitats.